Home Decor, Uncategorized

The Home Architects Of Barcelona

Lacie / February 12, 2018

The Work was Reform of Housing in the Born, Barcelona. The Architects were ARCHITECTURE-G (Jonathan Arnabat, Jordi Ayala Bril, Aitor Fuentes, Igor Urdanpileta). The Contributor was David Fernandez Taboada. The Sponsor was Ms. Santarelli.

It was located in Barcelona (Spain). The Reformed Surface reached 34 m². it was planned in 2010. It was built in 2011

It was located on El Born, Barcelona Accommodation of 34 m2 and 4.5 m in height was divided by a load bearing wall in two rooms of similar size.

restra

Assuming this separation, the apartment design was separated into two areas:

The first stay, there were the kitchen and a mobile cabinet, which operated as a bar, kitchen side table and dining table. It became a social area linked to the driveway.

Each area the necessary scale was given for each item and the appropriate features were used, neglecting current standards of habitability and construction. Depending to the size and privacy, the spaces were formed. The relations generated between them gave the wealth. For this reason, “spaces between”, “spaces next to” or “spaces” were spoken

This apartment in the El Born area of Barcelona was renovated by Spanish studio Arquitectura-G. Wooden storage and mezzanines were added.

The apartment interior consisted of a kitchen and dining area on one side with a living room, study and bedroom on the other, divided in two by a solid wall.

With an even higher platform holding the bed, this second part to a mezzanine that extends over half the floor area was led by thin white metal steps. Photographs were by José Hevia.

The apartment design created a large volume, opened directly on the terrace. It developed the main space of the floor, the reception room. The bedrooms were set on the first level. Device, consisting in visual accumulation of volumes, rhythm in the new space was created.

lacie

They attacked the floor, walls and ceiling. The strong element structuring the room was the ceiling. Composed of suspended plaster boxes, the space more dynamic was made.

The apartment interior incorporated and concealed functional and technical components such as air conditioning, lightning, sound, ventilation.

These elements gradually putted the place turning into storages, kitchen appliances, balustrade for stairs, bar, coffee table, etc… The lightning system, hidden behind the volumes, offered diffused, indirect and scalable light.

The bedrooms were planned with the same process: clarity of the space and functional “furniture-objects”. A large furniture contained common functions such as bathroom, bed, desk, closet, etc… The set was consisted of grey painted MDF. Colours and formed customize the rooms.